Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

петък, 5 февруари 2010 г.

Обзор на галерия Арт-Муза : "Баща и син" в галерия Арт Муза - Любомир и Георги Коларови

Коларов - баща

Коларов - син

***
◊ Галерия „Арт Муза” представя от 01. до 20.12.2008

"Баща и син" - изложба живопис на Любомир и Георги Коларови


Откриване на 01.12.2008 от 18.00 часа
галерия „Арт Муза”
ул. „11 август” 23, София


◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерия „Арт Муза” представя за втори път на своя територия пловдивския художник Любомир Коларов. След изключително успешно преминалата му VI самостоятелна изложба в галерия „Арт Муза” през 2006, сега той е заедно със сина си Георги Коларов – също блестящ живописец.

Кой от тях е по-интересен и по-талантлив, е трудно и невъзможно да се каже, защото и двамата са отлични майстори на четката и с оригинално артистично въображение. Синът има допирни точки с творчеството на баща си, но изгражда строго оригинален стил, като в него се вижда пречупената и преживяна приемственост. Любомир Коларов е известен сред колекционерите и много почитатели на кавалетното изкуство в България и чужбина. Синът също се оказва сред много търсените автори.

Бащата - Любомир Коларов е основател и председател на „Съюза на Свободните български художници”. Той рисува главно абстрактна живопис, вдъхновена от музиката, морето, красотата на природата и сложността на човешката душа. Дори когато разпознаваме елементи от реалния свят, те са вложени под формата на метафора и целят чрез асоциативност да прехвърлят мост между преживяванията и настроението на автора и нееднозначното възприятие на зрителя. Поразява лекотата, с която Л. Коларов работи с живописната материя.

Синът - Георги Коларов, има същото обобщено виждане към формата, наследено от баща си, но той проявява поваче интерес към градския пейзаж, показан заедно със своите обитатели. Пловдивските, софийските и въобще българските улици от миналото и сега излъчват неповторима атмосфера, и зрителят неусетно се влива в техния живот. Мазката е поставена на едри, артистични петна, платната трептят, изпълнени с въздух и настроение.

Изложбата отваря врати за многобройните почитатели на Любомир и Георги Коларови и за тези, които тепърва ще ги открият на 1 декември тази година от 18.00 ч.

Николинка Климукова – изкуствовед и галерист

Няма коментари:

Публикуване на коментар