Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

вторник, 26 януари 2010 г.

Обзор на галерия Арт-Муза: Детелин Рачев изложба "Външни пространства-Вътрешни пространства"Младият автор Детелин Рачев ще представи 10 свои естетски монументални творби /120 х 70 см./, в които е съчетал своите умения в областа на скулптурата, графикара и живописта. Детелин Рачев смело ескпериментира с нестандартни материали като ръчна хартия, пясък, цимент гипс, въглен, пръст, ралични пигменти и смоли.

Изложбата "Външни пространства – вътрешни пространства" се открива на 2 април от 18.30 часа в галерия "Арт Муза" и ще продължи до 15 април 2009г.

Авторът Детелин Рачев е завършил скулптура и дизайн на силикатните форми. Участва в арт – формацията „Завой” /сформирана 1997 в родния му град/, която работи в областта на нетрадиционното и алтернативно изкуство – performance, action art, happening, body art, situation, new visual performance, sound art, interactive new media.

Няма коментари:

Публикуване на коментар