Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

вторник, 26 януари 2010 г.

Обзор: Анна Росенова - Урдагати представя графики "Миниатюрно"

Анна Росенова представя графики "Миниатюрно"


Галерия “Арт Муза” представя
Анна Росенова – Урдагати
Миниатюрно /графика/
20.03 – 05.04.2008

Откриване: 20.03.2008 от 18.30 ч. с изпълнения на пиано.

Анна Росенова е родена във Франкфурт на Майн, Германия, но живее и твори в България. Изложбата “Миниатюрно” в столичната галерия “Арт Муза” е резултатът от нейната неспокойна личност и любовта й към пътешествията по света и у нас. Градски и природни пейзажи се явяват естествена среда на човека край Темза в Лондон, в Сиатъл или Ню Йорк.

Завършила живопис в Художествената академия при Андрей Даниел през 2001 г., но първата й самостоятелна изява е графична колекция от 20 творби, които съвсем не са миниатюрни. Водеща идея на изложбата е представата на художничката за света като низ от впечатления от нейните пътувания изразени в миниатюрна форма и графична техника.


Моментът – като вид миниатюра, произведение на изкуството, в което запазваме впечатленията от нещо вече случило се и отминало. Пътувайки, ние се отваряме към света и ставаме чувствителни към иначе така обичайни моменти от пейзажи – летящите птици, реката, залезът и т. н.


Анна Росенова - Урдагати

Няма коментари:

Публикуване на коментар