Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

понеделник, 25 януари 2010 г.

Невяна Илиева /магистър на Варшавската художествена академия/

Галерия „Арт Муза”
представя

Невяна Илиева
/магистър на Варшавската художествена академия/

Изложба – живопис

18. – 31.05. 2009

Откриване: 18.05.2009, понеделник от 18.00 часа

С камеран концерт на :
Доц. Ани Тошкова /пиано/
Агоп Маникян /виола/
Открива проф. Богомил Николов /НХА/

Възпитаничката на Варшавската художествена академия и на НХА – София и професорите Марин Върбанов, Александър Кобздей и Войчех Садпей Невяна Илиева /р. 1945 г./ показва първа самостоятелна изложба в столичната галерия „Арт Муза”.
След работата й в системата на промишления и интериорен дизайн и в ЦНСМ /център за нови стоки и мода/, преподавателската й дейност и многобройните участия в престижни български и международни изложби, тя решава да представи своите последни творби в залата на галерия „Арт Муза”.
Живописните произведения на Невяна Илиева са разделени в две групи – картини рисувани на коприна, сътворени с текстилни бои и икони. От 18 до 31 май – месеца на културата, могат да се видят 15 голямоформатни картини и 10 икони. Платната са вдъхновени от творчеството на Хундервасер и Шултен /по думите на авторката/ и едновреманно пресъздават красотата на природата и малките спокойни селца и градчета, неизчерпаемата романтика на предметите от бита в стилистиката и хармонията на българското художествено наследство. Няколкото нефигурални композиции създават представата за посоките на творческия поглед на художничката.
Иконите по традиция са копия на известни образци на българското възрожденско изкуство, преосмислено от Невяна Илиева.
Изложбата ще открие проф. Богомил Николов от Националната художествена академия на 18 май т.г. от 18.00 ч. Ани Тошкова - доц. в Музикалната академия и Агоп Маникан от оркерстъра на БНБ ще изпълнят на пиано и виола популярни клесически произведения.


Николинка Климукова – изкуствовед и галерист
Ул. „11 август” 23, тел. 983 25 45, GSM: 0877544662

Няма коментари:

Публикуване на коментар