Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

понеделник, 25 януари 2010 г.

„Светли празници” - коледна изложба /живопис, рисунки, икони, пластика/ 17.12. 2009 - 17.01.2010

Галерия „Арт Муза”
Представя

„Светли празници” - коледна изложба
/живопис, рисунки, икони, пластика/
17.12. 2009 - 17.01.2010

Откриване :17.12.2009 от 18.00 ч.
Коледно тържество: от 18.00 ч. с музикална програма:
Доц. Ани Тошкова – пиано
Агоп Маникян – виола
Хор „Арменски звуци”
Васил и Ивон Кючукови –китара и пиано








Коледната изложба е традиционна за столичната галерия „Арт Муза” и се открива на 17.12.2007 с празнична програма. Ще свирят на пиано доц. Ани Тошкова /преподавател в Музикалната академия/ заедно с малките й възпитаници Васил и Ивон Кючукови на 8 и 10 години. Коледни и други песни ще изпълняват от хор „Арменски звуци” и от всички присъстващи.

Изложбата „Светли празнии” е по кураторски проект на Николинка Климукова /изкуствовед и богослов/ и тази година е посветена на хубавите християнските празници, които наближават. Произведенията на 40-тината участващи художници създават жизнерадостна обстановка от картините със зимни пейзажи, изгледи с църкви и манастири, икони, празнични трапези, платна на християнска тематика и т.н. Представени са авторите: Алекс Борназов Копандант, Андрей Михайлов, Василка Василева, Вера Балджиева, Георги и Любомир Коларови, Драган Немцов, Динко Ненов /Дица Донатело/, Емил Вълев, Жана Арт, Златина Карчева, Ивон Кючукова, Искрен Семков, Йоана Николова, Калин Ангелов, Кирил Десподов, Негревски, Лин Коли, Любомир Арнаудов, Мари Басмаджиян, Младенка Ланджева, Надежда Илиева, Недко Недков, Никол Клим, Пертев Тюфекчи, Росен Аспарухов, Светослав Чернев, Теодор Лаков, Юлия Станкова, Юлияна Текова и др.

Изложбата ще създава празнично настроение до 17.01.2010 в галерия „Арт Муза” на ул. „11 август” 23.

Няма коментари:

Публикуване на коментар