Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

понеделник, 25 януари 2010 г.

Галерия „Арт Муза”
Представя

Росен Димитров
Акварел
16.10– 03.11.2009


Откриване: 16.10.09Акварелът е една данякъде пренебрегната техника – колкото нежна и поетична, толкова капризна и трудна изпълнение.
Художникът Росен Димитров показва в столичната галерия „Арт Муза” експозицията „Акварел”, обединена символично от техническата страна на представените произведения. С години той е посветил творческите си изживявания на тази деликатна техника и сега ги споделя с нас в три цикъла „Кафене”, „Портрети” и „Пейзажи”. Двете последни теми звучат до болка познати, но нито портретите са портрети в класическия им и познат на всички вид, нито градските пейзажи са типичните за жанра изгледи с улици. Човешките образи живеят в своя собствен свят, потънали в сферата на себеопознаване и ни се разкриват на пластове от изживявания и настроения. Да погладнем автопортретите и да ги оставим да говорят...А къщите и те като, че са живи – портретувани, изведени от контекста на конкретната улица и град....
Особено е интригуващ цикъла „Кафене”, в който гледните точки са необичайни – те са погледът на човека, седнал пред чашата с кафе като на своеобразна церемония и съзерцаващ света и размисляващ по някакви свои тематики...
Акварелът на Росен Димитров е усетен и преживян, станал е доразказващ елемент от един интересен човешки живот и изисква близка дистанция на разбиране и въприемане.Просто трябва да се види...в галерия „Арт Муза” до 3 ноември тази година.


Николинка Климукова /изкуствовед/ – галерист


Няма коментари:

Публикуване на коментар