Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

понеделник, 25 януари 2010 г.

Изкуство за изкуството (изложба – фотография) 17 - 29.05.2009

Изкуство за изкуството (изложба – фотография)

17 - 29.05.2009

Изложбата „Изкуство за изкуството” е посветена на международния празник на музеите и галериите – 17 май и главен неин обект са именно тези културни средища. Тя показва как едно изкуство – фотографията се вдъхновява и интерпретира другите изкуства – живописта, скулптурата, архитектурата, музиката и т.н. Запечатани са неповторими моменти от възприятието на зрителя към творбата, откривания на изложби и е засегнат е проблема – автор творба. Обект на фотообективите са Националната художествена галерия, Софийска градска галерия, галерия „Арт Муза” и музеи в САЩ, а авторите – Мариaна Кънева, Мариян Стоев и Никол Клим.

автор Мариян Стоев
„Изкуство за изкуството” може да бъде видяна в Ателие – галерия “Арт Муза” (ул. „11 август” 23, София) до 17 май 2009 г.
Нощта на галериите и музеите в галерия „Арт Муза” – 16.05.09 от 18.00 ч. до 0.00 ч на 17.05.09. В програмата са предвидени концерт на доц. Ани Тошкова – пиано, Агоп Маникян – виола, Васил и Иван Кючукови – пиано, Хор „Арменски звуци” и много изненади.Текст: Николинка Климукова (изкуствовед) – галерист

Няма коментари:

Публикуване на коментар