Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

понеделник, 25 януари 2010 г.

„Поглед в иреалното” ИЗЛОЖБА - живопис на Петър Стоянов

Галерия „Арт Муза”
Ви кани на откриването на

„Поглед в иреалното”
ИЗЛОЖБА - живопис

на Петър Стоянов

30.09 – 14.10.2009

Откриване: 30.09.2009 от 18.00 ч.
С музикални изпълнения на :
Ани Тошкова – пиано
Агоп Манукян – виола
Живот в Черно и Бяло

Художникът Петър Стоянов е от Видин и представя деветата си самостоятелна изложба в галерия „Арт Муза”.
Изложбата "Поглед в иреалното" е съчетание от платна, интерпретиращи легенди или картини с портрети, всички обединени от с духовеното послание, което носят. Серията с легендите представя реални легенди от видинския край без те да са нещо маргинално. В тях има универсални истини за - неосъществената любов, или човешката трагедия, Преплитат се митологични заемки със сакрални моменти от християнтсвото. Имената на картините говорят сами за себе си :"Белоградчишката мадона", "Чупренска легенда", "Легенда за самотния бор" и т.н.
Втората тематична серия включва портрети, фокусирали в себе си изследването на автора за уловения характер на различни личности, всяка със своя жизнен път и идещата от там мъдрост. Съсредоточие на изображението е погледът -, който е реален, но е устремен към иреалното.Това са:"В градината 1 и 2", "Живота в черно и бяло" и др.
Третата група картини, както казва самият автор: „ говорят за това, че изкуството се ражда, не само от видяното, а и когато художника остави иреалните образи, отделните идеи да навлязят в съзнанието му и изразени с абстракцията да бъдат подредени в цветови и композиционни хармонии. Това са картините,:"Воден танц","Листен шепот", "Паметта на дървото", "Застинали в стъкло сънища и страсти" и др.Художникът Петър Стоянов

Няма коментари:

Публикуване на коментар