Галерия „Арт Муза” показва представителни извадки от съвременното българско изкуство в лицето на автори от различни поколения и с разнообразни търсения като самостоятелните изложби се следват от общи тематични експозиции на актуални и интересни теми.
Галерия „Арт Муза” показва живопис, графика, пластики, икони, фотография.
В задушевното пространство на галерията чести събития са литературни четения, концерти и пърформънси.

Aтелие - галерия “Арт - Муза” се намира в центъра на София , недалече от Националната художествена галерия, Художествената Академия и храм-паметника “Св. Ал Невски”. Тя претендира да стане притегателен център за различни поколения творци. Разполага с просторна и светла изложбена зала.

Животът тук е изключително динамичен. Всеки месец се показват по 1 - 2 експозиции. Редуват се утвърдени имена с млади автори , самостоятелните прояви се следват от общи изложби с добре обмислени и достойно защитени концепции. Едновременно с излагане на готовите произведения ателие - галерията предоставя територията си за създаването на нови творби.
Галерията разполага с депо на 2 етажа за временно и постоянно съхранение на разнообразни творби. Място за среща си обявят други форми на живот на изкуството като литературата и музиката
.
...

понеделник, 25 януари 2010 г.

Никол Клим – Състояния - / Живопис/ Ивон Кючюкова- Съответствия и несъответствия /Живопис/ и „Цветно лято” изложба - живопис, графика Ивон Кючукова

Никол Клим – Състояния - / Живопис/
Ивон Кючюкова- Съответствия и несъответствия /Живопис/
24.11 – 15.12.2009
Откриване: 24.11.09 от 18.30 ч.
С камерен концерт на: доц. Ани Тошкова – пиано
Агоп Маникян – виола
Ивон Кючукова – пиано
Васил Кючуков – пиано и китара
С литературно четене на: Никол Клим – откази от книгата „Приказки от палитрата” – почти готова за печат
Стефан Кючуков - поезия

Никол Клим


Прозиведения на Ивон Кючукова













Изложбата „Състояния. Съответствия и несъответствия” на Никол Клим и нейната дъщеря Ивон Кючукова е замислена първоначално като самостоятелна изложба на майката, която е изкуствовед, художник, богослов и педагог. Мотото на Никол Клим е „Състояния”, защото в своята експозиция показва различни състояния на своя дух и тяло. Веднъж човек е крайно конкретен и обстоятелствен, а друг път отнесен и полетял във фантазиите и чуствените емоции. Никол е здраво стъпила на земята, затова рисува цветя и пейзажи, но като всеки човек на изкуството понякога полита в облаците, гледа света отгоре и се увлича и от абстракциите. Кога е самата тя? – бихме могли да зададем въпроса, на който няма точен отговор. Автобиографичният елемент се допълва и от предпремиерното представяне на книгата й „Приказки от палитрата”, която е почти готова за печат и е с илюстрации на Ивон .
В процеса на подготовката на изложбата „Състояния” у Никол Клим се ражда идеята да отреди едно пространство на своята дъщеря Ивон, /която е същевременно нейна пряка и косвена ученичка и консултантка по творческите въпроси/ и да наименова предстането на малката художничка със „Съответствия и несъответствия”. Самото заглавие подвежда към съпоставка между картините на двете, което и целта на експозицията. Въпросът за насоките на влияния при съжителството на две и повече творчески личности е винаги актуален и многопосочен.
Експозицията ще търпи развитие и постоянно ще се допълва. По време на изложбата двете художнички и други техни гости ще творят под звуците на пияното, излязли изпод ръцете на виртуозната пиянистка Ани Тошкова.
Лин Коли

*************************************************************************

◊ СЪБИТИЕТО
„Цветно лято” изложба - живопис, графика
Ивон Кючукова /9 годишна/
01 -20.06.09

◊ ВРЕМЕ И МЯСТО- откриване: 01.06.2009 от 18.00 ч.
Ателие галерия “Арт Муза”
Ул. “11 август”, № 23 (вход от “Искър”)
Тел.:983 2545, 0877 544662, раб. време: понеделник–събота от 11.00 до 18.00 ч.

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА
Какво е да откриеш 8 –ма самостоятелна изложба на 9 години? Може да ни каже Ивон Кючукова и то на 1 юни. Тя рисува откакто се помни, защото има първо участие в обща художествена изложба в гр. Несебър като 3-годишна, а на 4 годишна възраст е поканена за първа самостоятелна изложба в галерия „Ирида”. На втората си изложба в същата зала показа над 1,20 м. огромни абстрактни, платна с маслена живопис и показва, че за твореца няма значение формата, материалите и възрастта. Художници и преподаватели са изненадени и изумени...
От тогава на всеки първи юни Ивон открива в София поредната си изложба. Макар, че невръстната художничка не предпочита да се представя точно на деня на детето, е станало традиция за галерия “Арт Муза” да дава изява на младите таланти на техния празник.
В ранните си изяви Ивон предпочита абстракцията и постепенно се насочва към изследване на света около нас, преобразен през чистотата на детския поглед и ръката на един оригинален художник. Тя вижда всичко цветно, красиво и оптимистично. Оформила е личен стил с предпочитание към обобщените форми на предметите, ярките петна и декоративната линия. Овладява нови и различни техники и изразни средства.
Миналата година илюстрира с графични рисунки стихосбирката „Споделено” на Никол Клим и Стефан Кючуков. Сега се подготвя книгата „Цветовете от палитрата” с приказки за изкуството на Никол Клим с рисунки на оцветяване на Ивон Кючукова.
Освен в София, Ивон миналата година направи изложба и в Перник, а преди 2 седмици - в Стара Загора. Има амбиция да сподели слънчевите си картини с хората от цяла България.
В момента е ученичка в ІІІ клас на художествената паралелка в І СОУ „П. Славейков”.
От по-малко повече от година тя открива любовта си към пианото и напредва в тези област под вещото ръководство но доц. Анна Тошкова от Музикалната академия.
На 1 юни от 18.00 ч. Ивон ще открие своята изложба с концерт на пиано.







Няма коментари:

Публикуване на коментар